Nieuwe website of webshop?

Contentbeheer

Het bijhouden van een (grote) website kan veel werk zijn. Een juiste content strategie én de juiste content is bepalend voor de succes van een website.

Het plaatsen van content op een website of in een webshop, kan erg arbeidsintensief zijn. Soms is een extra of tijdelijke ondersteuning gewenst.

Content strategie

Het is goed om na te denken wat je precies wilt delen met je doelgroep, hoe je ze kunt meenemen in jouw “verhaal”, een juiste relatie kunt aangaan en niet té commercieel over te komen.Een strategie of bepaalde visie kan hierbij helpen. Wat is uw verhaal?


Webteksten

Teksten op internet moeten goed leesbaar en zoekmachine vriendelijk zijn! Webmaster te huur kan u helpen om uw teksten te bewerken. Teksten die u gebruikt in u offline media zijn niet direct te gebruiken op uw website. Een webpagina moet uitnodigen tot interactie, van het opvragen van informatie tot het online of offline reageren.Teksten op uw website mogen niet te lang zijn, moeten duidelijk en overzichtelijk zijn. Als er bezoekers op uw website komen, zoeken zij informatie en deze informatie moet makkelijk vindbaar zijn. Bezoekers hebben geen tijd om lang te zoeken.Webmaster te huur kan in overleg met u teksten schrijven, maar u kunt ook uw teksten aanleveren of laten redigeren. Wij zullen de teksten bewerken en kunnen deze zelfs voor u online plaatsten.


Beeldmateriaal bewerken voor het internet

Door het toevoegen van afbeeldingen aan een website of webshop wordt de website interessanter. Als u elke afbeelding die u heeft zo op uw website zou plaatsen, is er een grote kans dat u bezoekers gaat verliezen omdat het laden van de website veel te lang duurt. De afbeelding is dan veel te groot. Webmaster te huur kan u helpen met het bewerken van uw afbeeldingen en foto’s zodat ze goed op de website passen en snel geladen kunnen worden.

Afbeeldingsformaten
Op het internet komt u over het algemeen drie afbeeldingsformaten tegen. Hieronder een overzicht:

JPEG / JPG
De afkorting .JPEG staat voor Joint Photographic Experts Group. JPEG is speciaal ontwikkeld om foto’s weer te geven op het internet. Door een juiste compressiemethode (verklein methode) kunt u zonder al te veel kwaliteitsverlies uw foto’s omzetten of verkleinen met JPEG.

GIF
.GIF is de afkorting van Graphics Interchange. GIF ondersteund slechts 256 kleuren en is daarom zeer goed geschikt voor knoppen, teksten en cartoons en niet voor foto’s. Plaatjes in het GIF formaat kunnen ook transparant worden geplaatst, zodat je “door het plaatje heen kunt kijken”. GIF wordt door bijna alle browsers volledig ondersteund en is door zijn kleine formaat uitstekend geschikt voor gebruik op websites. Een GIF kan ook gebruikt worden om simpele animaties mee te maken.

PNG
.PNG is de afkorting voor Portable Network Graphics. PNG is ontwikkeld als alternatief voor het GIF formaat. PNG ondersteund ook semi-transparantie waardoor het veel mogelijkheden biedt om online te gebruiken. Net als .GIF is .PNG minder geschikt om foto’s mee op het web te plaatsen. Hoewel de kwaliteit uitstekend is zal de bestandsgrootte ook erg groot zijn. PNG kan alles wat .GIF ook kan echter .PNG kan geen animatie maken. PNG is dus ook zeer geschikt voor logo’s, knoppen, teksten en cartoons.


Webmaster tips

Een paar handige tips van onze webmaster.

10 kleine foto’s zijn net zo groot als 1 grote en kost dus ook veel tijd om uw website te laden. Afbeeldingen zijn leuk maar hou het beperkt.

TIP 2 - Grootte van een afbeelding

Let op de afmeting van de afbeelding, deze moet groot genoeg zijn om te kunnen bekijken en klein genoeg om snel te laden. 72dpi is optimaal.

TIP 3 - Overweeg het gebruik van een CDN

Een content delivery network zorgt ervoor dat gebruikers snel en zonder vertraging content kunnen binnenhalen.

Hulp nodig?


Laat ons weten hoe we je van dienst kunnen zijn!

We komen graag vrijblijvend in gesprek om te kijken hoe we jullie van dienst kunnen zijn. Waar spreken we af? Bij ons, bij jullie of halverwege?